wz
Hlavní stránka | Polévky | Hlavní jídla | Koláče | Přílohy | Saláty | Klokani | Speciality | Grilování | Abecední rejstřík



Něco málo o marinádach





           Při přípravě marinád se nekladou meze Vaší fantazii.
           Jenom pro inspiraci uvádím několik návodů na přípravu základních marinád.

Kuřecí marináda

2 lžíce soli
1 lžíce česneku
1 lžíce cibule
1 lžička tymiánu
1 lžička šalvěje
1 lžička červené papriky
1 lžička pepře
rozmarýn, bazalka či jiná koření, jak vás napadne.

Univerzální marináda

100 ml oleje
100 ml červeného vína
100 ml sojové omáčky
2 lžíce cukru
3 prolisované stroužky česneku
1 kávová lžička mletého zázvoru




Pivní marináda

1/2 l piva
3 lžíce cukru
2 lžíce worcesterové omáčky
1 lžíce cibule na drobno
1 lžíce hořčice a sůl





Naše oblíbená marináda

100 ml sojové omáčky
50 ml worcesterové omáčky
50 ml hořčice
špetka pálivé papriky
sůl a pepř
200 ml oleje
2 polévkové lžíce škrobové moučky
šťáva z poloviny citronu
1/2 kávové lžičky sladké mleté papriky

Marináda s kremžskou hořčicí

1 dcl oleje
1 dcl worchestrové omáčky
1 lžíce kremžské hořčice
trochu pepře
2-3 stroužky česneku
jedna menší, nadrobno nakrájená cibule

Všechny přísady rozmixujeme.

Marináda na jehněčí hřbet

olej
sůl
pepř
worcester
citronová šťáva
nadrobno nasekaný čerstvý rozmarýn

Množství jednotlivých ingrediencí do marinády nechám na vás.




          Pokud máme čas a prostor, tak je ideální nechat maso v lednici, naložené v marinádě několik hodin - nejlépe přes noc.


***************


Další sekce:
Trochu teorie Recepty