wz










 

Dušené vepřové s cibulí, česnekem a hořčicí
Potřebné suroviny
1 kg vepřové kýty od lýtka, 3 cibule, 6 stroužků česneku, 5 lžic oleje, kávová lžička kmínu, sůl, pepř, 2 lžíce hořčice gurmán, nebo podobné ostřejší hořčice, 3 lžíce hladké mouky.
Doba přípravy (hod)
2

Počet porcí
6
Dušené vepřové s cibulí, česnekem a hořčicí
Postup
Na pánev dáme olej a kmín, zahřejeme. Přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli a restujeme do růžova. K tomu přidáme na proužky nakrájený česnek. Když česnek začne vonět, bez oleje přendáme česnek a cibuli do hrnce ve kterém budeme dusit.
Maso nakrájíme na kostky 3 x 3 cm. Na oleji po cibuli a česneku osmažíme. Osmažené maso přendáme do kastrolu. V oleji na pánvi osmahneme hořčici a přidáme asi 0,5 l vody. Když začne vařit - přelijeme do kastrolu , osolíme a opepříme. Maso dusíme doměkka. Na závěr zahustíme moukou.
Podáváme např.s noky z bramborového těsta - v obchodech pod značkou La Capannina v balení po 500g, nebo s rýží.

Jitka & Vlastik