
|










 |
|
Dušené vepřové s cibulí, česnekem a hořčicí |
Potřebné suroviny |
1 kg vepřové kýty od lýtka,
3 cibule,
6 stroužků česneku,
5 lžic oleje,
kávová lžička kmínu, sůl, pepř,
2 lžíce hořčice gurmán, nebo podobné ostřejší hořčice,
3 lžíce hladké mouky.
|
|
Dušené vepřové s cibulí, česnekem a hořčicí |
|
|
|
|
Postup |
Na pánev dáme olej a kmín, zahřejeme. Přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli a restujeme do růžova.
K tomu přidáme na proužky nakrájený česnek. Když česnek začne vonět, bez oleje přendáme česnek a cibuli
do hrnce ve kterém budeme dusit.
Maso nakrájíme na kostky 3 x 3 cm. Na oleji po cibuli a česneku osmažíme.
Osmažené maso přendáme do kastrolu. V oleji na pánvi osmahneme hořčici a přidáme asi 0,5 l vody.
Když začne vařit - přelijeme do kastrolu , osolíme a opepříme. Maso dusíme doměkka. Na závěr zahustíme moukou.
Podáváme např.s noky z bramborového těsta - v obchodech pod značkou La Capannina v balení po 500g, nebo s rýží.
|
|
|
|
|
|
|