wz










 

Frankfurtská hovězí pečeně
Potřebné suroviny
8 plátků zadního hovězího, 1 velkou cibuli, sůl, mletou papriku, 4 stroužky česneku, hladkou mouku, 3 nožičky tenkých párků, olej.
Doba přípravy (hod)
2,5

Počet porcí
8
Frankfurtská hovězí pečeně
Postup
Maso naklepeme, osolíme, poprášíme paprikou, potřeme rozdrceným česnekem a obalíme v hladké mouce. Na pánvi s olejem osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Cibuli přendáme do pekáče a na zbytku oleje opečeme plátky masa. Opečené maso i s olejem dáme k cibuli. Přidáme na tenká kolečka nakrájené párky, podlejeme vodou a dusíme v troubě do měkka. Během pečení podléváme vodou a obracíme. Šťávu můžeme dochutit solí.
Podáváme s dušenou rýží nebo knedlíkem.

Jitka & Vlastik