wz










 

Grenadír
Potřebné suroviny
Brambory - 600 g, 2 střední cibule, 3 lžíce sádla, 2 lžíce červené sladké papriky,sůl, těstoviny - 400 g
Doba přípravy (min)
60

Počet porcí
4 - 6
Grenadír
Postup
Oloupeme brambory a nakrájíme na malé kousky a dáme je vařit do osolené vody. Nakrájíme nadrobno cibuli a orestujeme ji na rozpáleném tuku, tak aby zesklovatěla. Tesně před odstavením ji zaprášíme červenou paprikou. V dalším hrnci si uvaříme těstoviny. Hotové brambory a těstoviny spolu s orestovanou cibulí dobře promícháme. Směs dáme do varné mísy a necháme mírně zapékat v předehřáté troubě asi 15 - 20 minut. Podáváme s kyselými okurkami.

Jitka & Vlastik