
|










 |
|
Hrachová kaše |
Potřebné suroviny |
250 g sušeného hrachu, 1,25 l vody, sůl, pepř, muškátový oříšek, 0,5 kelímku sladké smetany,
3 - 4 lžíce hladké mouky, 50 g másla.
|
|
Hrachová kaše |
|
|
|
|
Postup |
Hrách přebereme a namočíme přes noc do vody. Potom uvaříme doměkka a rozmixujeme. Z másla a mouky uděláme
světlou jíšku do které přelejeme vychladlou rozmixovanou kaši. Osolíme, opepříme, přidáme trochu strouhaného
muškátového oříšku a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme ještě asi 5 minut a přilejeme smetanu na
zjemnění kaše. Ještě chvilku povaříme. Ochutnáme a případně dosolíme a dopepříme.
Podáváme s uzeným masem, případne opečeným salámem. Polejeme smaženou cibulkou.
|
|
|
|
|
|
|