wz










 

Klobásová omáčka
Potřebné suroviny
2 nožičky pikantní klobásy, 4 nožičky obyčejné klobásy (moravská, ostravská...), 6 větších brambor, 1 kelímek šlehačkové smetany, 1 kostka bujónu, sůl & pepř, 4 - 6 lžic hladké mouky.
Doba přípravy (min)
90

Počet porcí
6
Klobásová omáčka
Postup
Klobásy uvaříme ve vodě, potom vyndáme, necháme zchládnout a pak nakrájíme na kolečka. Do vody z klobás přidáme bujón a na kostky nakrájené brambory. Až jsou brambory uvařené, přidáme smetanu a mouku rozmíchanou ve vodě. Povaříme a přidáme nakrájené klobásy.
Podle potřeby rozředíme vodou, nebo mlékem a případně dochutíme solí a pepřem.

Jitka & Vlastik