wz










 

Vepřová kotleta se smetanou
Potřebné suroviny
4 kotlety bez kosti, 1 kg brambor, sůl, pepř, kelímek šlehačkové smetany, koření na steaky (nebo nějaké podobné), kmín, cibule.
Doba přípravy (hod)
2

Počet porcí
4
Vepřová kotleta se smetanou
Foto zatím není
Postup
Brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka, osolíme a přidáme kmín. Maso naklepeme, osolíme, opepříme a okořeníme. Do zapékací skleněné mísy naskládáme vrstvu brambor, na ně nasypeme najemno nakrájenou cibulku, položíme maso a znovu dáme další vrstvu brambor. Nakonec vše zalijeme smetanou a dáme zapéct do trouby.
A je to.
Vepřové kotlety, pokud nejsou zrovna po ruce, může plnohodnotně nahradit kuřecí maso, např. prsíčka.

Jitka & Vlastik