wz










 

Vepřová krkovice s hermelínem
Potřebné suroviny
4 plátky krkovice bez kosti, 1 hermelín, sůl, pepř, česnek, libovolné koření dle chuti, olej na smažení.
Doba přípravy (min)
90-120

Počet porcí
4
Vepřová krkovice s hermelínem
Postup
Maso naklepeme, z jedné strany osolíme a posypeme kořením, pokapeme olejem a necháme 1 hodinu v chladnu odležet.
Z druhé strany masa dáme pepř a česnek. Všechno do masa rukou důkladně vetřeme.
Na oleji maso zvolna opečeme po obou stranách, přendáme na plech, poklademe plátky sýra a dáme na několik minut do trouby, kterou jsme nastavili na "gril". Počkáme až se sýr na mase rozteče.
Podáváme s bramborem a hlávkovým salátem.

Jitka & Vlastik