wz










 

Kuře s kanadskou omáčkou
Potřebné suroviny
1 rozporcované kuře, sůl, pepř, česnek, máslo, šťáva z citronu.
Omáčka: 2 cibule, 1 lžíce worcestru, 1 lžíce octa, 1 lžíce cukru, 1 lžička čili koření, 1 lžička soli, špetka pepře, 1 šálek kečupu, 1 šálek vody.
Doba přípravy (min)
120

Počet porcí
4 - 6
Kuře s kanadskou omáčkou
Postup
Uvaříme všechny přísady k omáčce asi 15 minut na mírném ohni. Po uvaření přidáme plátek másla, lisovaný česnek a citronovou šťávu. Omáčku necháme chládnout. Po částečném zchládnutí ji rozmixujeme ručním mixerem.
Naporcované kuře osolíme a dáme péct do trouby. Když je asi tak napůl upečené, poléváme jej připravenou omáčkou. Po upečení dáme do zbylé omáčky uvařené a nakrájené brambory, trochu promícháme a ihned podáváme.

© Petr Novotný