
|










 |
|
Houbová omáčka s knedlíkem |
Potřebné suroviny |
Na drobno nakrájené houby - 1 plný hluboký talíř, 1 větší cibule, 0,5 dcl oleje, 1 kelímek smetany na vaření,
0,5 l mléka, 4 lžíce hladké mouky, sůl a pepř, kmín, petrželová nať.
|
|
Houbová omáčka |
|
|
|
|
Postup |
Na oleji necháme zesklovatět jemně nakrájenou cibuli. Potom přidáme kmín a nakrájené houby, osolíme a dusíme asi 10 - 15 minut.
Přidáme mouku a necháme několik minut posmažit. Zalejeme smetanou a mlékem a za stálého míchání přivedeme omáčku do varu.
Omáčku dochutíme pepřem a solí, příp. se může přidat i trochu citronové šťávy.
Pokud nám omáčka hodně zhoustla, tak rozředíme mlékem a vaříme ještě asi 5 minut. Na závěr do omáčky přidáme hrst nadrobno
nasekané petrželové natě. Podáváme s houskovým knedlíkem.
|
|
|
|
|
|
|