
|










 |
|
Pstruh plněný houbami |
Potřebné suroviny |
4 pstruzi, 4 plátky anglické slaniny, houby, 1 cibule, máslo, olej, sůl, pepř, sladká mletá paprika,
drcený kmín, libeček, kadeřavá petrželka.
|
|
Pstruh plněný houbami |
|
|
|
|
Postup |
Pstruhy necháme rozmrazit, důkladně omyjeme, osušíme a nasolíme.
Nakrájíme na plátky cibuli, česnek a houby. Pokud nemáme
čerstvé houby, můžeme použít např. houby naložené v soli.
Cibuli s česnekem osmažíme na másle, přidáme houby, orestujeme a na závěr přidáme nasekanou petrželku a libeček. Směs
okořeníme drceným kmínem, mletým pepřem, špetkou papriky a solí. (Pokud použijeme houby nakládané v soli, tak směs už nesolíme).
Směs dobře promícháme a necháme vychladnout.
Připraveným pstruhům vyplníme břišní dutinu plátkem anglické slaniny a vychladlou houbovou směsí. Aby se nám pstruzi na pánvi
nelepili, těsně před pečením je obalíme v hladké mouce. Ihned dáme na pánev a pečeme z obou stran, až je kůžička krásně
křupavá.
|
|
|
Inspirace: TV pořad "Kluci v akci" |
|
|
|
|
|