
|










 |
|
Rolované řízky s křenem |
Potřebné suroviny |
7 plátků vepřové kýty (ořech), máslo, lahůdkové párky, sůl, křen.
|
Doba
přípravy (hod) |
2,5 - 3
|
|
Rolované řízky s křenem |
|
|
|
|
Postup |
Nastrouhaný křen rozšleháme s máslem na hustou směs. Plátky masa naklepeme, osolíme a potřeme křenovou směsí ( tl. asi 1 cm).
Přidáme párek a zarolujeme jako španělského ptáčka. Rolky vložíme do varné mísy, podlejeme trochu vodou. Mísu není potřeba vymazávat
tukem, neboť tuku budeme mít v míse za chvíli z másla až, až. Přiklopíme a dáme do trouby, předehřáté na 220 - 250 st.c.
Necháme v klidu péct asi 20 - 25 minut. Potom odstraníme pokličku a pečeme dál ještě asi jednu hodinu.
Průběžně maso obracíme, aby bylo ze všech stran rovnoměrně opečeno. Pokud by se nám zdálo, že v míse máme už málo šťávy,
tak podlejeme trochou vody.
Podáváme s bramborovou kaší, posypanou osmaženou nadrobno nakrájenou cibulkou a politou šťávou z rolek.
|
|
|
|
|
|
|