wz










 

Segedínský guláš
Potřebné suroviny
500 g vepřového plecka, 3 cibule, špetka kmínu, kávová lžička mleté červené papriky, olej, sůl, mletý pepř, 500 g nakládaného zelí, 3 polévkové lžíce hladké mouky, půl kelímku 12 % smetany.
Doba přípravy (hod)
2

Počet porcí
6 - 8
Segedínský guláš
Postup
V tlakovém hrnci necháme na oleji zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na kostky nakrájené maso, kmín. Maso necháme osmahnout, osolíme, popepříme, přidámě červenou mletou papriku, chvilku ještě osmahneme, pak přidáme cca 4 dcl vody a hrnec uzavřeme. Pod tlakem vaříme asi 20 minut.
**************
Do obyčejného hrnce dáme nakládané zelí, přidáme asi 3 dcl vody a dáme vařit. Vaříme asi 20 minut.
**************
Mezitím, co se nám vaří zelí, připravíme si jednoduše "záklechtku" tak, že rozpustíme v cca 2,5 dcl vody 3 polévkové lžíce hladké mouky.
**************
Do uvařeného zelí přidáme maso a všechnu šťávu z papiňáku a opět přivedeme do varu. Postupně vmícháváme "záklechtku" , až guláš dostatečně zhoustne (záklechtku nemusíme spotřebovat všechnu). Nakonec přidáme půl kelímku smetany. Podáváme s knedlíkem.
Dobrou chuť.

Jitka & Vlastik