wz










 

Skotská vajíčka
Potřebné suroviny
Budeme potřebovat: 6 vajíček, 500 g mletého vepřového masa, hrst kadeřavé petržele, koriandr, hořčičné semínko, strouhanku, sůl.
Doba přípravy (min.)
30

Počet porcí
4 - 6
Skotská vajíčka
Postup
Maso osolíme a spolu s rozdrceným koriandrem, hořčicí a nasekanou petrželkou dáme do mísy a důkladně zamícháme. Můžeme přidat trochu vody. Na tvrdo uvařené vajíčka obalíme masovou směsí, aby byla stejnoměrně pokrytá. Pak je opatrně obalíme ve strouhance. Vajíčka smažíme asi 5 - 6 minut v oleji (doporučujeme fritovací hrnec).
Tip: Vajíčka si můžete připravit den předem a uchovat v chladu.

Jitka & Vlastik