wz










 

Soté a lá Müller
Potřebné suroviny
300 g vepřové kýty, 300 g vepřových nebo kuřecích játer, 100 g žampionů, hrst krájeného čerstvého zelí, 1/2 pórku, 4 lžíce oleje, sůl & pepř, chilli koření, sojová omáčka, 4 lžíce kečupu, 2 lžíce majzény (bramborový nebo kukuřičný škrob).
Doba přípravy (hod)
1,5

Počet porcí
4 - 6
Soté a lá Müller
Postup
Kýtu nakrájíme na proužky, smícháme se solí, pepřem, majzénou, chilli kořením a sojovou omáčkou. Necháme asi 1 hodinu odležet. Potom na pánvi rozpálíme olej a maso necháme na pánvi "zbělat". Maso na pánvi odhrneme na okraj a do středu dáme restovat játra. Restujeme až taky zbělají. Potom smícháme, přidáme houby, zelí a pórek. Podusíme, a na závěr přidáme kečup, případně dochutíme. Podáváme s bramborem, hranolkama nebo rýží.

© Vladimír Müller