wz










 

Španělské ptáčky na pivě
Potřebné suroviny
Budeme potřebovat: 4 plátky hovězího masa, pivo, olej, sojová omáčka, sůl, pepř, kousek slaniny, cibule, mrkev, celer, nakládané okurky (papriky), vejce, mouka, smetana, hořčice.
Doba přípravy (hod)
3

Počet porcí
4
Španělské ptáčky na pivě
Postup
Čtyři tenké plátky z hovězího masa dobře naklepeme. Můžeme je na noc naložit do směsi ze 2 lžic oleje a lžíce sojové omáčky, ale není to nutné.
Plátky osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a poklademe kouskem slaniny, cibule, mrkve, celeru a proužkem sterilované okurky nebo papriky, čtvrtkou vařeného vejce. Někdo přidává ještě kousek párku či salámu nebo šunky. Závitky zabalíme, uzavřeme.
Dvě nakrájené cibule osmahneme na lžíci oleje spolu s 50g drobné pokrájené slaniny. Na tom závitky opečeme ze všech stran a podlijeme 2 dl. světlého piva. A dusíme, až maso změkne. Pak necháme šťávu vysmahnout, zaprášíme 1 - 2 lžícemi mouky, a podlijeme vodou. Povaříme a můžeme vylepšit několika lžícemi zakysané smetany, popřípadě přidáme do omáčky lžičku ostré hořčice.

Jitka & Vlastik