
|










 |
|
Španělské ptáčky na pivě |
Potřebné suroviny |
Budeme potřebovat: 4 plátky hovězího masa, pivo, olej, sojová omáčka, sůl, pepř, kousek slaniny,
cibule, mrkev, celer, nakládané okurky (papriky), vejce, mouka, smetana, hořčice.
|
|
Španělské ptáčky na pivě |
|
|
|
|
Postup |
Čtyři tenké plátky z hovězího masa dobře naklepeme. Můžeme je na noc naložit do směsi ze 2 lžic oleje a lžíce sojové
omáčky, ale není to nutné.
Plátky osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a poklademe kouskem slaniny, cibule, mrkve,
celeru a proužkem sterilované okurky nebo papriky, čtvrtkou vařeného vejce.
Někdo přidává ještě kousek párku či salámu nebo šunky. Závitky zabalíme, uzavřeme.
Dvě nakrájené cibule osmahneme na lžíci oleje spolu s 50g drobné pokrájené slaniny. Na tom závitky opečeme
ze všech stran a podlijeme 2 dl. světlého piva. A dusíme, až maso změkne. Pak necháme šťávu vysmahnout,
zaprášíme 1 - 2 lžícemi mouky, a podlijeme vodou. Povaříme a můžeme vylepšit několika lžícemi zakysané smetany,
popřípadě přidáme do omáčky lžičku ostré hořčice.
|
|
|
|
|
|
|