wz










 

Uzené s knedlíkem a křenovou omáčkou
Potřebné suroviny
Na omáčku:
70 g másla, 4 - 6 lžic hladké mouky, 1/2 l mléka, 1 kelímek 13% smetany, 3 - 4 lžíce najemno nastrouhaného křenu, sůl, pepř, trochu cukru.
Uzené maso, knedlík.
Doba přípravy (hod)
1

Počet porcí
4
Uzené s knedlíkem a křenovou omáčkou
Postup
Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, přilejeme studené mléko, přidáme smetanu a za stálého prošlehávání metličkou přivedeme do varu. Přidáme sůl, pepř a cukr podle chuti, nastrouhaný křen a provařujeme ještě asi 10 minut - omáčku po celou dobu promícháváme, aby se nám nepřipálila.
Je-li omáčka moc hustá, přilejeme trochu mléka a případně omáčku ještě trochu dosolíme.

Jitka & Vlastik