
|










 |
|
Zapečený květák |
Potřebné suroviny |
Budeme potřebovat: 1/2 květáku, 10 dkg salámu Junior, 5 - 10 dkg anglické slaniny, 1 cibuli, 4 stroužky česneku,
3 vejce, 1 hrnek dětské krupice, sůl, pepř, kmín, hrst sekané petřželové nati, 5 dkg sádla, olej, strouhanku.
|
|
Zapečený květák |
|
|
|
|
Postup |
Květák rozebereme na střední růžičky, opláchneme pod vodou a dáme jej
vařit do slané vody. Vaříme doměkka (cca 10 až 15 minut). Potom květák rozmačkáme v míse, přidáme nadrobno nakrájený salám, slaninu a
cibuli. Česnek prolisujeme, přidáme vejce, krupici, sůl, pepř, kmín podle chuti, nasekanou petrželovou nať. Dobře promícháme,
až vznikne středně řídké těsto. Můžeme ještě dochutit pepřem a solí. Jestliže je těsto moc řídké, přidáme ještě trochu
krupice.
Pečící plech vymastíme olejem a vysypeme strouhankou. Těsto do nej nalejeme a rozetřeme po celé ploše. Těsto ještě poklademe
tenkými plátky sádla. Pečeme ve vyhřáté troubě (200 - 250 °C) do růžova.
Upečený květák rozkrájíme na kousky a podáváme s bramborem a zeleninovým salátem.
|
|
|
|
|
|
|