wz










 

Zapečený květák
Potřebné suroviny
Budeme potřebovat: 1/2 květáku, 10 dkg salámu Junior, 5 - 10 dkg anglické slaniny, 1 cibuli, 4 stroužky česneku, 3 vejce, 1 hrnek dětské krupice, sůl, pepř, kmín, hrst sekané petřželové nati, 5 dkg sádla, olej, strouhanku.
Doba přípravy (min)
90

Počet porcí
4 - 6
Zapečený květák
Postup
Květák rozebereme na střední růžičky, opláchneme pod vodou a dáme jej vařit do slané vody. Vaříme doměkka (cca 10 až 15 minut). Potom květák rozmačkáme v míse, přidáme nadrobno nakrájený salám, slaninu a cibuli. Česnek prolisujeme, přidáme vejce, krupici, sůl, pepř, kmín podle chuti, nasekanou petrželovou nať. Dobře promícháme, až vznikne středně řídké těsto. Můžeme ještě dochutit pepřem a solí. Jestliže je těsto moc řídké, přidáme ještě trochu krupice.
Pečící plech vymastíme olejem a vysypeme strouhankou. Těsto do nej nalejeme a rozetřeme po celé ploše. Těsto ještě poklademe tenkými plátky sádla. Pečeme ve vyhřáté troubě (200 - 250 °C) do růžova.
Upečený květák rozkrájíme na kousky a podáváme s bramborem a zeleninovým salátem.

Jitka & Vlastik