
|










 |
|
Variace na znojemskou hovězí |
Potřebné suroviny |
4 plátky zadního hovězího, 1 cibule, 100 g slaniny, pepř a sůl, 3 lžíce hladké mouky, 5 středně velkých nakládaných okurek, trochu oleje.
|
|
Variace na znojemskou hovězí |
|
|
|
|
Postup |
Slaninu nakrájíme na kostičky. Dáme na pánev a důkladně vyškvaříme. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme zrůžovět.
Vše přendáme do kastrolu a zatím necháme být.
Na pánev přidáme olej a začneme opékat naklepané, osolené a opepřené plátky masa. Jakmile je maso opečené,
přendáme jej do kastrolu se slaninou a cibulí.
Zbytek oleje na pánvi zalijeme trochou vody (asi 2 dcl), chvíli povaříme a potom přelijeme k opečenému masu.
Dusíme pod pokličkou doměkka. Potom maso vytáhneme. Zbylou šťávu zahustíme moukou, přidáme na nudličky nakrájené
okurky a šťávu chvíli povaříme.
Máme vařeno.
Podáváme s dušenou rýží,
opečeným bramborem nebo knedlíkem.
|
|
|
|
|
|
|