wz










 

Variace na znojemskou hovězí
Potřebné suroviny
4 plátky zadního hovězího, 1 cibule, 100 g slaniny, pepř a sůl, 3 lžíce hladké mouky, 5 středně velkých nakládaných okurek, trochu oleje.
Doba přípravy (hod)
2,5

Počet porcí
4
Variace na znojemskou hovězí
Postup
Slaninu nakrájíme na kostičky. Dáme na pánev a důkladně vyškvaříme. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme zrůžovět. Vše přendáme do kastrolu a zatím necháme být.
Na pánev přidáme olej a začneme opékat naklepané, osolené a opepřené plátky masa. Jakmile je maso opečené, přendáme jej do kastrolu se slaninou a cibulí.
Zbytek oleje na pánvi zalijeme trochou vody (asi 2 dcl), chvíli povaříme a potom přelijeme k opečenému masu. Dusíme pod pokličkou doměkka. Potom maso vytáhneme. Zbylou šťávu zahustíme moukou, přidáme na nudličky nakrájené okurky a šťávu chvíli povaříme.
Máme vařeno.
Podáváme s dušenou rýží, opečeným bramborem nebo knedlíkem.

Jitka & Vlastik