
|










 |
|
Citronová babeta |
Potřebné suroviny |
1/4 hrnku mléka, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru, 1/2 hrnku oleje, 2 vejce, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, kůra a šťáva z 1 citronu,
olej a hrubou mouku na vysypání pekáče
|
|
Citronová babeta |
|
|
|
|
Postup |
Citron namočíme na chvíli do teplé vody. Mezitím dáme zbytek surovin do mísy. Pak přidáme šťávu a nastrouhanou kůru z citronu.
Vše promícháme a nalejeme do olejem vytřeného a hrubou moukou vysypaného pekáče. Pečeme 20 - 30 minut v troubě vyhřáté na 180°C. Po vychladnutí můžeme koláč potřít polevou.
Citronovou polevu připravíme následovně: Do misky vymačkáme šťávu z citronu (můžeme přidat i nastrouhanou kůru) a šleháme společně s moučkovým cukrem tak dlouho, dokud poleva není skoro bílá.
Cukru přidáváme podle potřeby, aby konzistence polevy nebyla moc řídká, ale aby šla rozetřít na koláč.
|
|
|
Jitka Jr. - Střední škola hotelová a služeb, Kroměříž |
|
|
|
|
|