wz










 

Citronová babeta
Potřebné suroviny
1/4 hrnku mléka, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru, 1/2 hrnku oleje, 2 vejce, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, kůra a šťáva z 1 citronu, olej a hrubou mouku na vysypání pekáče
Doba přípravy (min)
60

Počet porcí
-
Citronová babeta
Postup
Citron namočíme na chvíli do teplé vody. Mezitím dáme zbytek surovin do mísy. Pak přidáme šťávu a nastrouhanou kůru z citronu. Vše promícháme a nalejeme do olejem vytřeného a hrubou moukou vysypaného pekáče. Pečeme 20 - 30 minut v troubě vyhřáté na 180°C. Po vychladnutí můžeme koláč potřít polevou.
Citronovou polevu připravíme následovně:
Do misky vymačkáme šťávu z citronu (můžeme přidat i nastrouhanou kůru) a šleháme společně s moučkovým cukrem tak dlouho, dokud poleva není skoro bílá. Cukru přidáváme podle potřeby, aby konzistence polevy nebyla moc řídká, ale aby šla rozetřít na koláč.

Jitka Jr. - Střední škola hotelová a služeb, Kroměříž