wz










 

Kefírový koláč
Potřebné suroviny
1 kefír (0,5 l), 1/2 l výběrové mouky, 0,4 l mletého cukru, 3/4 dcl oleje, lžička jedlé sody, 3 lžičky kakaa, 2 hrsti hrozinek, 2 hrsti sekaných vlašských ořechů.
Doba přípravy (min)
45

Počet porcí
-
Kefírový koláč
Postup
Všechny suroviny důkladně smícháme a nalejeme do vymazaného a hrubou moukou vysypaného pekáče. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180° - 200°C přibližně 30 minut. Když se koláč začne odlepovat od okraje, zkusíme do středu zapíchnout páratko. Když se koláč na páratko nelepí, tak je hotový. Hotový koláč na závěr pocukrujeme.

Var. II.

Nepoužijeme-li ořechy a hrozinky, vychladlý koláč vodorovně rozkrojíme, potřeme pikantní marmeládou a koláč slepíme dohromady. Koláč můžeme polít čokoládovou polevou.

Jitka & Vlastik