
|










 |
|
Koláč Margot |
Potřebné suroviny |
1 čokoláda Margot (100 g), 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 2 vejce, 1 šlehačka (250 ml), 2 hrnky polohrubé mouky,
1 hrnek práškového cukru,
3 lžice oleje, 1 dl mléka, 5 dkg strouhaného kokosu.
Poleva: 100 g čokolády na vaření, 5 g másla.
|
|
Koláč Margot |
|
|
|
|
Postup |
Čokoládu Margot nastrouháme na hrubém struhadle. Do mísy dáme šlehačku, mléko, olej a vejce. Rozšleháme,
přidáme mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr, nastrouhanou Margot, práškový cukr a
dobře promícháme.
Vyšlehanou směs přelejeme do vymazaného a hrubou moukou vysypaného pekáče. Pečeme při 180 - 200°C do zrůžovění.
Necháme vychladnout a potřeme čokoládovou polevou.
|
|
|
|
|
|
|