wz










 

Koláč Margot
Potřebné suroviny
1 čokoláda Margot (100 g), 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 2 vejce, 1 šlehačka (250 ml), 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek práškového cukru, 3 lžice oleje, 1 dl mléka, 5 dkg strouhaného kokosu.
Poleva: 100 g čokolády na vaření, 5 g másla.
Doba přípravy (hod)
1,5

Počet porcí
-
Koláč Margot
Postup
Čokoládu Margot nastrouháme na hrubém struhadle. Do mísy dáme šlehačku, mléko, olej a vejce. Rozšleháme, přidáme mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr, nastrouhanou Margot, práškový cukr a dobře promícháme. Vyšlehanou směs přelejeme do vymazaného a hrubou moukou vysypaného pekáče. Pečeme při 180 - 200°C do zrůžovění. Necháme vychladnout a potřeme čokoládovou polevou.

Jitka & Vlastik