
|










 |
|
Obrácený jablkový koláč |
Potřebné suroviny |
1 kg nastrouhaných jablek, 2 hrsti nasekaných vlašských ořechů, mletá skořice, krupicový cukr, sáček vanilkového cukru, čokoláda na vaření, kousek másla
Na těsto: 4 vejce, 4 lžíce krupicového cukru, 4 lžíce hrubé mouky, 1 prášek do pečiva
|
|
Obrácený jablkový koláč |
|
|
|
|
Postup |
Na menší plech dáme pečící papír. Na něj nastrouhaná jablka, která posypeme skořicí, cukrem, vanilkovým cukrem a
nasekanými ořechy. Nahoru nalejeme těsto, které si připravíme vyšleháním vajec s cukrem do pěny a postupným přidáváním
mouky s práškem do pečiva. Dáme do trouby na 180° - 200°C . Pečeme, než těsto zrůžoví a odlepí se od okraje plechu.
Pro jistotu hotovost těsta vyzkoušíme zapíchnutím párátka do středu. Pokud se na párátko těsto nelepí - je hotovo. Koláč
vyndáme z trouby a necháme asi 15 min. na plechu. Potom vyklopíme (jablka máme nahoře!), opatrně sundáme pečící papír,
necháme ještě chvíli vychladnout a potřeme rozpuštěnou čokoládou s máslem.
|
|
|
|
|
|
|