wz










 

Obrácený jablkový koláč
Potřebné suroviny
1 kg nastrouhaných jablek, 2 hrsti nasekaných vlašských ořechů, mletá skořice, krupicový cukr, sáček vanilkového cukru, čokoláda na vaření, kousek másla
Na těsto: 4 vejce, 4 lžíce krupicového cukru, 4 lžíce hrubé mouky, 1 prášek do pečiva
Doba přípravy (hod)
2

Počet porcí
-
Obrácený jablkový koláč
Postup
Na menší plech dáme pečící papír. Na něj nastrouhaná jablka, která posypeme skořicí, cukrem, vanilkovým cukrem a nasekanými ořechy. Nahoru nalejeme těsto, které si připravíme vyšleháním vajec s cukrem do pěny a postupným přidáváním mouky s práškem do pečiva. Dáme do trouby na 180° - 200°C . Pečeme, než těsto zrůžoví a odlepí se od okraje plechu. Pro jistotu hotovost těsta vyzkoušíme zapíchnutím párátka do středu. Pokud se na párátko těsto nelepí - je hotovo. Koláč vyndáme z trouby a necháme asi 15 min. na plechu. Potom vyklopíme (jablka máme nahoře!), opatrně sundáme pečící papír, necháme ještě chvíli vychladnout a potřeme rozpuštěnou čokoládou s máslem.

Jitka & Vlastik