wz










 

Kakaová roláda s malinami
Potřebné suroviny
Na těsto budeme potřebovat: 6 vajec, 18 dkg pískového cukru, 18 dkg polohrubé mouky, 0,5 dcl rumu, 2 lžíce kakaa.
Na krém budeme potřebovat: 1 sáček vanilkového pudingu, 250 ml mléka, 250 g másla, 30 g ztuženého pokrmového tuku, 100 g pískového cukru.
Dále budeme potřebovat 250 g zmražených (nebo konzervovaných) malin, kompotovou misku nasekaných vlašských ořechů.
Doba přípravy (hod)
3

Počet porcí
-
Kakaová roláda s malinami
Postup
Za pomoci kuchyňského robota vyšleháme pěnu z vajec a cukru. Postupně přidáváme mouku a v rumu rozmíchané kakao. Vzniklou hmotu vylejeme na plech vyložený pečícím papírem, který jsme předtím ještě lehce potřeli olejem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200° C, 5 až 10 minut.
Upečený korpus necháme vychladnout a potom srolujeme.
Krém: Do studeného mléka nasypeme puding a cukr. Rozmícháme a za stálého míchání uvaříme. Sundáme ze sporáku a ihned vmícháme ztužený tuk. Necháme vychladout.
Do vychladlé hmoty postupně zašleháme máslo.
Dokončení: Vychladlý korpus opatrně rozvineme, natřeme krémem a posypeme malinama. Korpus opět srolujeme a z venku lehce potřeme zbylým krémem. Na závěr celou roládu posypeme nasekanýma ořechama.

Jitka & Vlastik