
|










 |
|
Domácí chléb s pivem |
Potřebné suroviny |
1 kg hladké mouky, 10 dkg kvasnic, 1/2 l piva, 2 lžičky soli, 2 lžičky kmínu, 1 dcl vlažné vody.
|
Doba
přípravy (hod) |
3,5 - 4
|
|
Domácí chléb s pivem |
|
|
|
|
Postup |
Ve větší míse smícháme vlažnou vodu, mouku a rozdrobené kvasnice, přidáme mírně ohřáté pivo, sůl, kmín.
Na vále vypracujeme těsto, které přendáme do ošatky, kterou jsme slabě vysypali moukou a necháme 1/2 hodimy kynout.
Potom jej vyklopíme na plech s pečícím papírem a necháme opět 1/2 hodiny kynout.
Potom těsto vložíme do předem vyhřáté trouby. 1/2 hodiny pečeme při maximální teplotě, dále pečeme při mírné teplotě asi
hodinu až hodinu a půl.
Během pečení chléb potíráme slabou octovou vodou.
|
|
|
|
|
|
|