wz










 

Domácí chléb s pivem
Potřebné suroviny
1 kg hladké mouky, 10 dkg kvasnic, 1/2 l piva, 2 lžičky soli, 2 lžičky kmínu, 1 dcl vlažné vody.
Doba přípravy (hod)
3,5 - 4

Počet porcí
-
Domácí chléb s pivem
Postup
Ve větší míse smícháme vlažnou vodu, mouku a rozdrobené kvasnice, přidáme mírně ohřáté pivo, sůl, kmín. Na vále vypracujeme těsto, které přendáme do ošatky, kterou jsme slabě vysypali moukou a necháme 1/2 hodimy kynout. Potom jej vyklopíme na plech s pečícím papírem a necháme opět 1/2 hodiny kynout. Potom těsto vložíme do předem vyhřáté trouby.
1/2 hodiny pečeme při maximální teplotě, dále pečeme při mírné teplotě asi hodinu až hodinu a půl. Během pečení chléb potíráme slabou octovou vodou.

Jitka & Vlastik