wz










 

Tvarohový dezert
Potřebné suroviny
3 dcl mléka, 1 bal. libovolného pudinkového prášku, 5 - 6 lžic krupicového cukru, 3 - 5 g ztuženého pokrmového tuku, 250 g měkkého tvarohu. Na ozdobení piškoty, ovoce, šlehačka...
Doba přípravy (min)
20

Počet porcí
-
Tvarohový dezert
Postup
Do mléka dáme cukr a pudink, dobře zamícháme a dáme vařit za stálého míchání. Jakmile začne pudink probublávat, vaříme ještě 1 minutu. Sundáme ze sporáku, přidáme ztužený tuk, který do pudinku důkladně vmícháme. Za občasného promíchání necháme pudink vychladnout. Po vychladnutí do pudinku postupně zašleháme tvaroh.
Dezert plníme do pohárů nebo misek a zdobíme dle fantazie a chuti.

Jitka & Vlastik