
|










 |
|
Domácí rohlíky |
Potřebné suroviny |
1/2 kg hladké mouky, 1/4 l mléka, 1 vejce, trochu máku nebo kmínu, 8 dkg sádla, 2,5 dkg kvasnic, lžička soli, 2 lžičky cukru.
|
|
Domácí rohlíky |
|
|
|
|
Postup |
Kvasnice smícháme s trochou vlažného mléka a s cukrem. Chvíli počkáme, než kvasnice začnou kvasit. Potom kvásek přidáme do
mísy, kam jsme vsypali mouku, sůl a zbytek mléka. Vypracujeme tuhé těsto, které rozdělíme na čtyři bochánky. Bochánky necháme
kynout. Po vykynutí vyválíme z bochánků co nejtenčí kulaté placky. Placky potřeme sádlem a rozdělíme (od okraje do středu)
na 8 stejných dílů, které stáčíme od okraje směrem ke špičce. Získáné rohlíky položíme na plech s pečícím papírem, potřeme
rozšlehaným vajíčkem, posypeme solí a mákem (nebo kmínem). Rohlíky necháme na plechu ještě chvíli kynout.
Pečeme v troubě asi 10 minut při 180° - 200°C.
|
|
|
|
|
|
|