wz










 

Boršč
Potřebné suroviny
· 250 g masa (1/3 hovězího, 1/3 vepřového, 1/3 uzeného) · sůl, 100 g kořenové zeleniny · 100 g červené řepy · 40 g sádla, 2 rajčata · 4 lžíce rajského protlaku · 20 g hladké mouky · 200 g brambor · 100 g bílého hlávkového zelí · 1 bobkový list, mletý černý pepř · zakysaná smetana, pažitka
Doba přípravy (hod)
2

Počet porcí
8
Boršč
Postup
Maso uvaříme v osolené vodě s očištěnou a pokrájenou kořenovou zeleninou. Měkké maso a zeleninu vyjmeme a vývar přecedíme. Červenou řepu nakrájíme na nudličky a dusíme na polovině sádla s rajským protlakem. Zalijeme vývarem z masa, vmícháme jíšku připravenou ze zbytku sádla a z mouky, přidáme očištěné a pokrájené brambory, pokrájené bílé hlávkové zelí, bobkový list, mletý pepř a oloupaná pokrájená rajčata. Vše uvaříme doměkka, přimícháme pokrájené uvařené maso se zeleninou a dochutíme rozetřeným česnekem. Do porcí na talíři přidáme dle chuti zakysanou smetanu a nasekanou pažitku.
Boršč musí být hustý.

Jitka & Vlastik