
|










 |
|
Čočková polévka z červené čočky |
Potřebné suroviny |
7 hrstí červené čočky, 1 bujón, 150 g kabanosu, 2 lžíce oleje, 1,5 lžíce hladké mouky, sůl, pepř, česnek, 2 brambory,
kousek mrkve a celeru.
|
|
Čočková polévka |
|
|
|
|
Postup |
Čočku přebereme a dáme vařit do 2 l vody. Přidáme na kostičky nakrájené brambory, na proužky nakrájený kabanos,
nastrouhanou zeleninu, bujón a pepř. Můžeme přidat pár listů libečku nebo celeru (které po uvaření vyjmeme).
Jakmile je vše měkké, přidáme jíšku, prolisovaný česnek a podle chuti dosolíme a dopepříme. Provaříme asi
5 minut.
Jíška Olej smícháme s moukou. Směs mícháme na mírnem ohni až mouka lehce zrůžoví. Až je jíška hotová, necháme ji vychladnout.
Hotovou, vychladlou jíšku vmícháme do polévky a necháme cca 5 minut provařit.
|
|
|
|
|
|
|