wz










 

Čočková polévka z červené čočky
Potřebné suroviny
7 hrstí červené čočky, 1 bujón, 150 g kabanosu, 2 lžíce oleje, 1,5 lžíce hladké mouky, sůl, pepř, česnek, 2 brambory, kousek mrkve a celeru.
Doba přípravy (min)
45

Počet porcí
8
Čočková polévka
Postup
Čočku přebereme a dáme vařit do 2 l vody. Přidáme na kostičky nakrájené brambory, na proužky nakrájený kabanos, nastrouhanou zeleninu, bujón a pepř. Můžeme přidat pár listů libečku nebo celeru (které po uvaření vyjmeme). Jakmile je vše měkké, přidáme jíšku, prolisovaný česnek a podle chuti dosolíme a dopepříme. Provaříme asi 5 minut.
Jíška Olej smícháme s moukou. Směs mícháme na mírnem ohni až mouka lehce zrůžoví. Až je jíška hotová, necháme ji vychladnout. Hotovou, vychladlou jíšku vmícháme do polévky a necháme cca 5 minut provařit.

Jitka & Vlastik