wz










 

Fazolová polévka s uzeným masem
Potřebné suroviny
250 g bílých fazolí, cca 250g uzených žeber, 0,5 dcl oleje, 2 lžíce hladké mouky, 2 kostky masoxu, mletý pepř, 3 stroužky česneku, 2l vody, libeček.
Doba přípravy (min)
120

Počet porcí
8
Fazolová polévka s uzeným masem
Postup
Fazole, uzené s pár listy libečku zalijeme vodou a dáme vařit do tlakového hrnce. Vaříme asi 50 minut. Potom maso z hrnce vytáhneme a do hrnce dáme masox, prolisovaný česnek a pepř. Pokračujeme dál ve vaření, ale už ne pod tlakem.
Uvařené maso obereme z kosti, nakrájíme na kostky a vrátíme zpátky do hrnce.
Jíška Olej smícháme s moukou. Směs mícháme na mírnem ohni až mouka lehce zrůžoví. Až je jíška hotová, necháme ji vychladnout. Hotovou, vychladlou jíšku vmícháme do polévky a necháme cca 5 minut provařit.

Jitka & Vlastik