wz










 

Halászlé
Potřebné suroviny
Cca 1 kg plevelných ryb + 1 kapří hlava, 1 velká cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžíce sladké papriky, špetka pálivé papriky - není podmínkou, hrst majoránky, 2 kostky bujónu (dá se koupit originál bujón Halászlé), pepř celý + pepř mletý, bobkový list, 4 větší brambory, 5 - 6 rajčat, 2 papriky, sůl, 0,5 dcl oleje, 1 - 2 dcl kečupu.
Doba přípravy (hod)
2,5

Počet porcí
6 - 8
Halászlé
Postup
V hrnci uvaříme ryby a kapří hlavu se solí, bobkovým listem a celým pepřem. Necháme vychladnout, pak zcedíme a rybí maso obereme tak, abychom měli v polévce co nejmíň kostí.
Do dalšího hrnce dáme olej, najemno nakrájenou cibuli. Necháme zesklovatět, přidáme nasekaný česnek a asi po minutě přilejeme zcezený rybí vývar. Přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory, na kostky nakrájená rajčata (která jsme si předem spařili a oloupali), nakrájenou papriku. Uvaříme doměkka, přidáme kečup a obrané rybí maso.
Podle chuti dosolíme, dopepříme.

Jitka & Vlastik