
|










 |
|
Halászlé |
Potřebné suroviny |
Cca 1 kg plevelných ryb + 1 kapří hlava, 1 velká cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžíce sladké papriky, špetka pálivé papriky - není podmínkou,
hrst majoránky, 2 kostky bujónu (dá se koupit originál bujón Halászlé), pepř celý + pepř mletý, bobkový list,
4 větší brambory, 5 - 6 rajčat, 2 papriky, sůl, 0,5 dcl oleje, 1 - 2 dcl kečupu.
|
|
Halászlé |
|
|
|
|
Postup |
V hrnci uvaříme ryby a kapří hlavu se solí, bobkovým listem a celým pepřem. Necháme vychladnout, pak zcedíme a rybí
maso obereme tak, abychom měli v polévce co nejmíň kostí.
Do dalšího hrnce dáme olej, najemno nakrájenou cibuli. Necháme zesklovatět, přidáme nasekaný česnek a asi po minutě
přilejeme zcezený rybí vývar. Přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory, na kostky nakrájená rajčata (která jsme si předem spařili a
oloupali), nakrájenou papriku. Uvaříme doměkka, přidáme kečup a obrané rybí maso. Podle chuti dosolíme, dopepříme.
|
|
|
|
|
|
|