wz










 

Kvasnicová polévka
Potřebné suroviny
150 g kvasnic, 1 cibule, 3 polévkové lžíce oleje, 3 polévkové lžíce hladké mouky, 150 g mrkve 100 g celeru, polovina menšího pórku, kousek květáku, 50 g másla, polévkové koření, kmín, sůl, pepř.
Doba přípravy (min)
60

Počet porcí
4
Kvasnicová polévka
Postup
V pánvi na másle s kmínem orestujeme na malé růžičky rozebraný květák, na dlouhé nudličky nakrájenou mrkev, celer a pórek. Jakmile je zelenina měkká - odstavíme.
V hrnci rozpálíme olej, přidáme na drobno nakrájenou cibuli a lehce orestujeme. Přidáme rozdrobené kvasnice a mícháme než se kvasnice začnou srážet. Přidáme mouku a za stálého míchání chvíli opékáme. Přilejeme 1 l vody a metličkou rozšleháváme, než se kvasnice rozpustí a polévka začne vařit. Přidáme polévkové koření, restovanou zeleninu z pánve a za stálého míchání několik minut provaříme.
Polévku můžeme zjemnit rozšlehaným vejcem (provařit ještě cca 2 min.).

Jitka & Vlastik