
|










 |
|
Kvasnicová polévka |
Potřebné suroviny |
150 g kvasnic, 1 cibule, 3 polévkové lžíce oleje, 3 polévkové lžíce hladké mouky, 150 g mrkve
100 g celeru, polovina menšího pórku, kousek květáku, 50 g másla, polévkové koření, kmín, sůl, pepř.
|
|
Kvasnicová polévka |
|
|
|
|
Postup |
V pánvi na másle s kmínem orestujeme na malé růžičky rozebraný květák, na dlouhé nudličky nakrájenou mrkev, celer a pórek. Jakmile je zelenina
měkká - odstavíme.
V hrnci rozpálíme olej, přidáme na drobno nakrájenou cibuli a lehce orestujeme.
Přidáme rozdrobené kvasnice a mícháme než se kvasnice začnou srážet. Přidáme mouku a za stálého míchání chvíli opékáme.
Přilejeme 1 l vody a metličkou rozšleháváme, než se kvasnice rozpustí a polévka začne vařit. Přidáme polévkové koření, restovanou
zeleninu z pánve a za stálého míchání několik minut provaříme.
Polévku můžeme zjemnit rozšlehaným vejcem (provařit ještě cca 2 min.).
|
|
|
|
|
|
|