wz










 

Gulášová polévka
Potřebné suroviny
1/2 kg hovězí kližky, 4 větší brambory, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 1 kostku bujónu, sůl, mletý pepř, 1 lžíci majoránky 1 lžíci mleté sladké papriky, olej, tmavou zásmažku.
Doba přípravy (min)
120

Počet porcí
8
Gulášová polévka
Postup
Na oleji osmahneme na jemno nakrájenou cibuli do růžova, přidáme na drobno nakrájenou kližku a restujeme do zlatova. Přidáme prolisovaný česnek a sladkou papriku a ještě restujeme zhruba 1 minutu. Zalejeme vodou (1/2 l), přidáme mletý pepř, kostku bujónu a necháme vařit (nejlépe v tlakovém hrnci) 30 - 40 minut. Potom přidáme na malé kostky nakrájené brambory a znovu v tlakovém hrnci vaříme ještě cca 10 minut. Polévku přelejeme do obyčejného hrnce, ve kterém polévku dokončíme. Podle potřeby přilejeme vodu, dochutíme pepřem, solí, příp. bujónem, necháme provařit, zahustíme tmavou zásmažkou a necháme cca 5 minut provařit. Na závěr přidáme majoránku.

Jitka & Vlastik