wz










 

Květáková polévka podle Jitky
Potřebné suroviny
1/2 květáku, 2 větší brambory, 1 mrkev, 4 stroužky česneku, 3 vejce, kousek másla, svazek petrželové nati, hrst nasekaného kopru, vegeta, sůl, kmín.
Doba přípravy (min)
45

Počet porcí
8
Květáková polévka podle Jitky
Postup
Do 2 l vody dáme přiměřené množství vegety a nití svázanou petrželovou nať. Přidáme kmín, na kostky nakrájené brambory, na dlouhé proužky nakrájenou mrkev a na malé růžičky rozkrájený květák. Vaříme do měkka.
Vlejeme rozšlehaná vejce, přidáme nasekaný kopr a prolisovaný česnek. Povaříme, ochutnáme a dosolíme. Na závěr přidáme 3 plátky másla.

Jitka & Vlastik