wz










 

Rybářský kotlík s křupavou čepicí
Potřebné suroviny
· 1000 g různých ryb - lze i sladkovodní · 1 větší cibule · 1 pórek · 2 stroužky česneku · 2 větší rajčata · 150 g celeru · 150 g mrkve · hladká mouka · mletý pepř · 2 žloutky · kari koření · zelená petrželka, bazalka, tymián · sůl, olej · listové těsto
Doba přípravy (hod)
2,5

Počet porcí
4
Rybářský kotlík
Postup
Ryby očistíme, oddělíme čisté rybí maso a z ořezu uvaříme v 1 litru silný vývar. Mezitím co se vývar vaří, nakrájíme rybí maso na menší kousky. V oleji osmahneme nakrájenou cibuli, pórek a krájený česnek. Přidáme nakrájená rajčata, nahrubo strouhaný celer, mrkev a osolíme. Zalijeme přecezeným vývarem, přidáme rybí maso a provařujeme. Dochutíme pepřem, lžičkou kari, zeleným kořením a zahustíme jíškou. Uvařenou polévku rozlijeme do misek. Okraje misek potřeme zvnějšku žloutkem. Připravíme si listové těsto, které vyválíme na trochu větší rozměr než je průměr misky a položíme je na misku - žloutek plní funkci lepidla. Vložíme do rozehřáté trouby asi na 15 - 20 minut.

Podle Petra Stupky